Okategoriserade

 • Satsning i innerstan

  By Förorten i Centrum on 18 februari, 2018
  0
  0
  En muralmålning av gamla från Serafens äldreboende och unga från Rinkeby-Kista ska under våren ta plats på en vägg i innerstaden. Initiativet kommer från Kungsholmens stadsdel och MiCasa fastigheter. Förorten i Centrum leder projektet.
 • Samarbete med Micasa och Kista Folkhögskola inleds

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Under våren kommer flera muralmålningar att skapas av elever från Kista Folkhögskola och seniorer på äldreboendet vid Kista Torg. Vi ser fram emot en spännande process där entusiaster i olika åldrar skapar tillsammans.
 • Invigning ”Lägg ner stenen”!

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Lördag 30/8 kl 14:00 – 17:00 invigs det kollektiva, symboliska konstverket "Lägg ner stenen" och firas med Järvaborna! Projektet initierades efter förra vårens upplopp i Husby, då vi erbjöd invånarna att måla sina tankar och uttrycka sina röster i färg på gatstenar genom live workshops i Husby. 100-tals stenar målades av barn och vuxna i en konstmanifestation mot våld och för förändring och förbättring av sin hemort. Monumentet av målade, nedlagda stenar förbereds under veckan och invigs som del av Husbygårdsdagen, som erbjuder en mängd kulturaktiviteter för hela familjen. Se resten av programmet här. Varmt välkomna önskar FiC!!
 • Albys gyllene regler i ny tappning

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Fredag 22/8 medverkade FiC på Albyfestivalen, This is Alby. Vi var inbjudna av Fanzingo för att leda en workshop om det som kallas Albys Gyllene Regler, som står skrivna på en vägg i centrum och är signerade av kronprinsessan. Allt fler röster höjs som ifrågasätter reglernas relevans. Med denna kortfilm av Ahmed Nuru som utgångspunkt och filmaren själv som gäst, […]
 • Mer Förorten i Centrum i Järva!

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Vi har gjort muralmålningar i Husby, Tensta, Kista. Vi ser hela Järva som vår hemmaarena och vill göra mer där. Trots att det är svårt att få tillgång till väggar har vi bestämt oss för att inleda samtal med människorna i Järva. Vi startar i Husby och lyssnar till vad folket ser som angelägna och viktiga budskap för en ny […]
 • Politisk konst på Barnens Ö

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Fredagen 8/8 blev vi inbjudna till Rädda Barnens sommarläger Dreamcamp på Barnens Ö för att göra live-målningar med deltagande ungdomar 13-15 år från Stockholm, Göteborg och Malmö. Fem grupper fick var och en definiera en kampanj inför valet i höst. Det blev fem konstverk med det de tyckte var de viktigaste frågorna.
 • Community mural i Landskrona

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  En COMMUNITY muralmålning kommer att skapas av de boende i Landskrona. Det är en process som vill engagera olika samhällsaktörer men framförallt familjerna, barnen och unga som genom målningen ges möjlighet att synliggöra sina röster samt påverka och förändra Landskrona. Idéverkstäder och skissande inleddes under sommaren. Följ arbetet på projektets egen facebook-sida.
 • FiC i Istanbul

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Tillfrågade av Marabouparken, Sundbyberg, och med finansiellt stöd från Svenska Institutet, initierade vår konstnärliga ledare och en av projektledarna ett tre dagars muralprojekt i samarbete med Osman Saçmaci School i Istanbul. Tillsammans med en bildlärare från skolan ledde de arbetet med att lyfta fram elevers röster, tjugotalet barn mellan 8 och 15 år. Det blev en muralmålning på tema Stars […]
 • Barnens röster om Södertälje

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Under sista veckan i maj tog eleverna från femte klassen i Ronnaskolan och Vallaskolan plats i centrum och påverkade stadens offentliga rum genom en muralmålning som synliggör deras röster och berättelser om deras Södertälje! Se filmen om projektet här.
 • Filmer från FiC:s internationella seminarium i februari

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  I februari 2014 genomförde Förorten i Centrum ett internationellt seminarium på tema Community Mural Art and Social Change på Arkitektur- och Designcentrum i Stockholm. Syftet var att inspireras av ett antal internationella exempel med 30-40 års erfarenhet. Videoklipp och intervjuer med inbjudna gäster från Belfast, San Francisco och Los Angeles finns nu tillgängliga här.