Vernissage

 • ”Vi ser kärlek, respekt och en större gemenskap i orten”

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Ungdomsrådet i Skärholmen tog under hösten initiativet till en kollektiv muralmålning på Fältkontoret och fixade finansiering från stadsdelen. 16 årige Rewing Aldabag är en av skaparna av målningen. Han tycker att mediabilden av förorten inte stämmer och att det är de som bor på området som har tolkningsföreträde. -Där media visar brott, gängbråk och brist på demokratiska rättigheter, ser vi kärlek, respekt och en större gemenskap än till exempel inne i stan.
 • Helsingborgs dagblad skriver om ”RÖSTER FRÅN ÖSTER”

  By Förorten i Centrum on 10 december, 2014
  0
  0
  Helsingborgs dagblad har skrivit om muralmålningen i Landskrona och intervjuat några av de 150 personer som varit involverade i projektet! "Armar som tillsammans bildar ett hjärta, en vacker svan och ett barn som dömer en fotbollsmatch mellan gott och ont. Det är några av de motiv som nu pryder Dammhagskolans idrottshalls vägg. Med projektet "Röster från Öster" vill de som bor och verkar i stadsdelen Öster visa en annan bild än den som brukar föras fram i media.
 • Invigning ”Lägg ner stenen”!

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  Lördag 30/8 kl 14:00 – 17:00 invigs det kollektiva, symboliska konstverket "Lägg ner stenen" och firas med Järvaborna! Projektet initierades efter förra vårens upplopp i Husby, då vi erbjöd invånarna att måla sina tankar och uttrycka sina röster i färg på gatstenar genom live workshops i Husby. 100-tals stenar målades av barn och vuxna i en konstmanifestation mot våld och för förändring och förbättring av sin hemort. Monumentet av målade, nedlagda stenar förbereds under veckan och invigs som del av Husbygårdsdagen, som erbjuder en mängd kulturaktiviteter för hela familjen. Se resten av programmet här. Varmt välkomna önskar FiC!!