Cool

 • Betongen berättar

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  Samtalet är den centrala i boken Betongen berättar som handlar om kollektivt skapad muralmålning. I handboken finns vackra muralmålningarna som vägleder och inspirerar. Handbokens komplexa struktur blev tydligare genom färgval, form, lättläst språk och ikoner. Resultatet blev en lättbegriplig och överskådlig bok som visar vägen för läsarna i muralmålningsprocesser. 
 • Pilotprojekt med Stadsmissionens Folkhögskola

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I december inleddes ett samarbete med två estet-klasser på Stadsmissionens Folkhögskola, där två väggar på skolan ska fyllas med elevernas budskap. Initiativet ger FiC och skolan en möjlighet att utforska om det finns förutsättningar för ett mer långsiktigt, ett framtida samarbete
 • Öppen vägg invigdes i Tensta

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I oktober invigdes en öppen graffitivägg i Tensta. Vår projektledare Ailin blev inbjuden att medverka med en egen målning och kombinerade konst och poesi.
 • ”Vi ser kärlek, respekt och en större gemenskap i orten”

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Ungdomsrådet i Skärholmen tog under hösten initiativet till en kollektiv muralmålning på Fältkontoret och fixade finansiering från stadsdelen. 16 årige Rewing Aldabag är en av skaparna av målningen. Han tycker att mediabilden av förorten inte stämmer och att det är de som bor på området som har tolkningsföreträde. -Där media visar brott, gängbråk och brist på demokratiska rättigheter, ser vi kärlek, respekt och en större gemenskap än till exempel inne i stan.
 • Digital Mural – en förstudie med stöd från Innovativ Kultur

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  0
  Med stöd från Innovativ Kultur, Stockholm Stad har vi genomfört en förstudie för att utforska möjligheterna med digitala verktyg i våra muralprocesser. Macarena Cerda, men även delvis Nabila Abdul Fattah har tagit fram rapporten. Den betonar bland annat vikten av att inte tappa bort betydelsen av de demokratiska processerna och lyfta fram de boendes röster när man testar vad den digitala världen har att erbjuda. Vi undersöker nu förutsättningarna för ett testprojekt. Beställ rapporten från jan.strom.swe@hotmail.se.
 • Färgglatt och fint i Landskrona

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  1
  Vår mest aktiva muralaktivist, Fatima Alani, skapade tillsammans med Orwa Hamzat och feriepraktikanter en muralmålning på en av "de fulaste platserna" i centrala Landskrona. Med inspiration från en Lego-modell växte konstverket fram och blev till Staden vid regnbågens slut. Invigningen ägde rum 3 juli. Landskrona kommun finansierade genom programmet Kulturstöd Unga.
 • BARNENS MURALMÅLNING PÅ NÖJESGUIDEN

  By Förorten i Centrum on 5 december, 2014
  0
  0
  Ailin Moaf och David Sundin besöker Södertälje och muralmålningen som barnen från Valla- och Ronnaskolan skapade tillsammans där samt graffitiutställningen i Snösätra!
 • MÅLARWORKSHOP MED RBUF

  By Förorten i Centrum on 3 december, 2014
  0
  0
  Detta är resultaten efter en inspirerande målarworkshop med grymma ungdomar från Rädda Barnens Ungdomsförbund!
 • FiC GUIDAR COLOMBIANSK GRAFFITIKONSTNÄR GENOM HUSBY

  By Förorten i Centrum on 24 november, 2014
  0
  0
  Förorten i Centrum träffade Karina Santos Matiz från Cartografía Sur, en colombiansk feministisk organisation som arbetar med kvinnofrågor. De använder konsten som medel för att uppmärksamma människorättssituationen, stärka lokalsamhällen och främja en hållbar utveckling där kvinnor, ungdomar, hbtq-personer, urfolk och afrocolombianer kan påverka beslutsfattande om frågor som motsvarar lokala samhällsbehov, processer för regional integration, och fredsuppbyggande. Cartografía Sur driver också rörelsen Graffiti Mujer, en konstnärs kollektiv som använder sig av graffiti som sin konstnärliga verktyg för förändring.
 • UNGA MURALISTER TRÄFFAR JEFF KOONS

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  I helgen träffade våra unga muralister, Nasteha Abdullahi, Asha Abdi Hassan och Frida Larsen konstnären Jeff Koons på hans mottagning hemma hos USA ambassadören Mark Brzezinski.