Press

 • Betongen berättar

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  Samtalet är den centrala i boken Betongen berättar som handlar om kollektivt skapad muralmålning. I handboken finns vackra muralmålningarna som vägleder och inspirerar. Handbokens komplexa struktur blev tydligare genom färgval, form, lättläst språk och ikoner. Resultatet blev en lättbegriplig och överskådlig bok som visar vägen för läsarna i muralmålningsprocesser. 
 • Förorten i Centrum vill ena folk med hjälp av muralmålning

  By Förorten i Centrum on 17 augusti, 2015
  0
  0
  Ailin Moaf och Simon Matiwos från organisationen Förorten i Centrum. Bild: Sveriges Radio   Ailin Moaf och Simon Matiwos från organisationen Förorten i Centrum arbetar just nu med ett muralmålningsprojekt i Husby. Ett arbete som på många sätt underlättats i samband med att Stockholms nolltolerans mot gatukonst avskaffas. I Husby pågår just nu ett speciellt projekt som vill lyfta olika […]
 • Helsingborgs dagblad skriver om ”RÖSTER FRÅN ÖSTER”

  By Förorten i Centrum on 10 december, 2014
  0
  0
  Helsingborgs dagblad har skrivit om muralmålningen i Landskrona och intervjuat några av de 150 personer som varit involverade i projektet! "Armar som tillsammans bildar ett hjärta, en vacker svan och ett barn som dömer en fotbollsmatch mellan gott och ont. Det är några av de motiv som nu pryder Dammhagskolans idrottshalls vägg. Med projektet "Röster från Öster" vill de som bor och verkar i stadsdelen Öster visa en annan bild än den som brukar föras fram i media.
 • STOCKHOLMS NOLLTOLERANS AVSKAFFAS

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  Muralmålningen i husby som skapades av ca 260 Järvaborna illustrerar artikeln om nolltoleransens avskaffande i Stockholm. "Mitt hem, min bild"(2012) är ett exempel på hur medborgarnas direkta inflytande på staden och dess utseende är en demokratisk och kulturell självklarhet!
 • ETC ARTIKEL OM ”VI ÄR ÖREBRO”

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  "Kreativiteten flödar inne på Tegelbruket i Örebro. Barn och unga gör tillsammans en muralmålning som snart ska sättas upp på aktivitetshusets innergård. Målningen är ett resultat av projektet ”Vi är Örebro” som drygt 200 ungdomar har deltagit i."
 • FiCs unga muralister intervjuade av Norra Sidan

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  "Vi anser att representation är någonting viktig, många delar inte vår uppfattning av Husby och vi vill visa något positivt om det område som står oss väldigt nära. Vi vill få fram ett budskap genom att synliggöra våra röster på offentliga väggar, säger Aisha Hassan." Våra grymma sommarjobbare och framtidens muralkonstnärer är med i Norra Sidan Läs artikeln här (sid 8) :