Archive for 2014

 • Helsingborgs dagblad skriver om ”RÖSTER FRÅN ÖSTER”

  By Förorten i Centrum on 10 december, 2014
  0
  0
  Helsingborgs dagblad har skrivit om muralmålningen i Landskrona och intervjuat några av de 150 personer som varit involverade i projektet! "Armar som tillsammans bildar ett hjärta, en vacker svan och ett barn som dömer en fotbollsmatch mellan gott och ont. Det är några av de motiv som nu pryder Dammhagskolans idrottshalls vägg. Med projektet "Röster från Öster" vill de som bor och verkar i stadsdelen Öster visa en annan bild än den som brukar föras fram i media.
 • BARNENS MURALMÅLNING PÅ NÖJESGUIDEN

  By Förorten i Centrum on 5 december, 2014
  0
  0
  Ailin Moaf och David Sundin besöker Södertälje och muralmålningen som barnen från Valla- och Ronnaskolan skapade tillsammans där samt graffitiutställningen i Snösätra!
 • MÅLARWORKSHOP MED RBUF

  By Förorten i Centrum on 3 december, 2014
  0
  0
  Detta är resultaten efter en inspirerande målarworkshop med grymma ungdomar från Rädda Barnens Ungdomsförbund!
 • FiC GUIDAR COLOMBIANSK GRAFFITIKONSTNÄR GENOM HUSBY

  By Förorten i Centrum on 24 november, 2014
  0
  0
  Förorten i Centrum träffade Karina Santos Matiz från Cartografía Sur, en colombiansk feministisk organisation som arbetar med kvinnofrågor. De använder konsten som medel för att uppmärksamma människorättssituationen, stärka lokalsamhällen och främja en hållbar utveckling där kvinnor, ungdomar, hbtq-personer, urfolk och afrocolombianer kan påverka beslutsfattande om frågor som motsvarar lokala samhällsbehov, processer för regional integration, och fredsuppbyggande. Cartografía Sur driver också rörelsen Graffiti Mujer, en konstnärs kollektiv som använder sig av graffiti som sin konstnärliga verktyg för förändring.
 • ”ALBY ÄR MITT LIV”

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  Under helgen målades en live muralmålning vid Fanzingo i Alby. FiC blev bjuden till Festivalen This is Alby för att leda en workshop om det som kallas Albys Gyllene Regler, som står skrivna på en vägg i centrum. Under festivalens diskussioner ifrågasattes reglernas relevans och skisser på nya motiv började ta form. Det började med livets träd, positiva slagord och symboler för Alby som sedan bearbetades vidare med några ungdomar vid fritidsgården i Alby. "Alby är mitt liv" är ett improviserat provsmak på hur nya motiv kan ta form och vilka berättelser som känns viktigare att synliggöra istället för den nuvarande väggen.
 • UNGA MURALISTER TRÄFFAR JEFF KOONS

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  I helgen träffade våra unga muralister, Nasteha Abdullahi, Asha Abdi Hassan och Frida Larsen konstnären Jeff Koons på hans mottagning hemma hos USA ambassadören Mark Brzezinski.
 • STOCKHOLMS NOLLTOLERANS AVSKAFFAS

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  Muralmålningen i husby som skapades av ca 260 Järvaborna illustrerar artikeln om nolltoleransens avskaffande i Stockholm. "Mitt hem, min bild"(2012) är ett exempel på hur medborgarnas direkta inflytande på staden och dess utseende är en demokratisk och kulturell självklarhet!
 • ETC ARTIKEL OM ”VI ÄR ÖREBRO”

  By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014
  0
  0
  "Kreativiteten flödar inne på Tegelbruket i Örebro. Barn och unga gör tillsammans en muralmålning som snart ska sättas upp på aktivitetshusets innergård. Målningen är ett resultat av projektet ”Vi är Örebro” som drygt 200 ungdomar har deltagit i."
 • Seminarium om delaktighet i det offentliga rummet

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  ”Vem får sätta sina spår och på vilket sätt?” är en seminarium om hur man kan använda sig av alternativa processer och metoder för att få fram barn och ungas röster om våra offentliga platser. FiCs konstnärlig ledare, Saadia Hussain, kommer att vissa muralmålningen som unga i Örebro har skapat på Tegelbrukets innergård och berätta om vårt arbete.
 • FiCs unga muralister intervjuade av Norra Sidan

  By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014
  0
  0
  "Vi anser att representation är någonting viktig, många delar inte vår uppfattning av Husby och vi vill visa något positivt om det område som står oss väldigt nära. Vi vill få fram ett budskap genom att synliggöra våra röster på offentliga väggar, säger Aisha Hassan." Våra grymma sommarjobbare och framtidens muralkonstnärer är med i Norra Sidan Läs artikeln här (sid 8) :