Archive for augusti, 2015

 • Digital Mural – en förstudie med stöd från Innovativ Kultur

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  0
  Med stöd från Innovativ Kultur, Stockholm Stad har vi genomfört en förstudie för att utforska möjligheterna med digitala verktyg i våra muralprocesser. Macarena Cerda, men även delvis Nabila Abdul Fattah har tagit fram rapporten. Den betonar bland annat vikten av att inte tappa bort betydelsen av de demokratiska processerna och lyfta fram de boendes röster när man testar vad den digitala världen har att erbjuda. Vi undersöker nu förutsättningarna för ett testprojekt. Beställ rapporten från jan.strom.swe@hotmail.se.
 • Färgglatt och fint i Landskrona

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  1
  Vår mest aktiva muralaktivist, Fatima Alani, skapade tillsammans med Orwa Hamzat och feriepraktikanter en muralmålning på en av "de fulaste platserna" i centrala Landskrona. Med inspiration från en Lego-modell växte konstverket fram och blev till Staden vid regnbågens slut. Invigningen ägde rum 3 juli. Landskrona kommun finansierade genom programmet Kulturstöd Unga.
 • Förorten i Centrum vill ena folk med hjälp av muralmålning

  By Förorten i Centrum on 17 augusti, 2015
  0
  0
  Ailin Moaf och Simon Matiwos från organisationen Förorten i Centrum. Bild: Sveriges Radio   Ailin Moaf och Simon Matiwos från organisationen Förorten i Centrum arbetar just nu med ett muralmålningsprojekt i Husby. Ett arbete som på många sätt underlättats i samband med att Stockholms nolltolerans mot gatukonst avskaffas. I Husby pågår just nu ett speciellt projekt som vill lyfta olika […]