Archive for 2018

 • Satsning i innerstan

  By Förorten i Centrum on 18 februari, 2018
  0
  0
  En muralmålning av gamla från Serafens äldreboende och unga från Rinkeby-Kista ska under våren ta plats på en vägg i innerstaden. Initiativet kommer från Kungsholmens stadsdel och MiCasa fastigheter. Förorten i Centrum leder projektet.
 • Betongen berättar

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  Samtalet är den centrala i boken Betongen berättar som handlar om kollektivt skapad muralmålning. I handboken finns vackra muralmålningarna som vägleder och inspirerar. Handbokens komplexa struktur blev tydligare genom färgval, form, lättläst språk och ikoner. Resultatet blev en lättbegriplig och överskådlig bok som visar vägen för läsarna i muralmålningsprocesser. 
 • Pilotprojekt med Stadsmissionens Folkhögskola

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I december inleddes ett samarbete med två estet-klasser på Stadsmissionens Folkhögskola, där två väggar på skolan ska fyllas med elevernas budskap. Initiativet ger FiC och skolan en möjlighet att utforska om det finns förutsättningar för ett mer långsiktigt, ett framtida samarbete
 • Öppen vägg invigdes i Tensta

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I oktober invigdes en öppen graffitivägg i Tensta. Vår projektledare Ailin blev inbjuden att medverka med en egen målning och kombinerade konst och poesi.