Archive for januari, 2018

 • Betongen berättar

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  Samtalet är den centrala i boken Betongen berättar som handlar om kollektivt skapad muralmålning. I handboken finns vackra muralmålningarna som vägleder och inspirerar. Handbokens komplexa struktur blev tydligare genom färgval, form, lättläst språk och ikoner. Resultatet blev en lättbegriplig och överskådlig bok som visar vägen för läsarna i muralmålningsprocesser. 
 • “Vårbergsborna ska känna sig jävligt stolta!”

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  Konst av “internationell kvalité” eller folkets konst - Stockholm stad har valt genom att använda 16 miljoner från markförsäljning till Hagastaden-projketet för satsningen på ett enda konstverk. Vårbergborna ska känna sig lyckligt lottade, menar chefen för Stockholm konst, som tillsammans med förre kulturborgarrådet drivit igenom satsningen.  De menar att “det är lite som ta från de rika och ge till de fattiga.”
 • Pilotprojekt med Stadsmissionens Folkhögskola

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I december inleddes ett samarbete med två estet-klasser på Stadsmissionens Folkhögskola, där två väggar på skolan ska fyllas med elevernas budskap. Initiativet ger FiC och skolan en möjlighet att utforska om det finns förutsättningar för ett mer långsiktigt, ett framtida samarbete
 • Öppen vägg invigdes i Tensta

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I oktober invigdes en öppen graffitivägg i Tensta. Vår projektledare Ailin blev inbjuden att medverka med en egen målning och kombinerade konst och poesi.