“Vårbergsborna ska känna sig jävligt stolta!”

By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018 in Cool
0
0

Konst av “internationell kvalité” eller folkets konst – Stockholm stad har valt genom att använda 16 miljoner från markförsäljning till Hagastaden-projketet för satsningen på ett enda konstverk. Vårbergborna ska känna sig lyckligt lottade, menar chefen för Stockholm konst, som tillsammans med förre kulturborgarrådet drivit igenom satsningen.  De menar att “det är lite som ta från de rika och ge till de fattiga.”

Det tycks dock vara få Vårbergbor som blivit tillfrågade om de skulle ha prioriterat 16 miljoner till detta. Kanske skulle de ha föredragit möjligheten att själva få uttrycka sig själva genom kulturella uttryck som musik, teater, dans och konst. Eller att få lite extra resurser till skolan.

Läs ordförande Ester Barinagas krönika Brist på fantasi eller på avsaknaden av politisk vilja?

About the Author

Förorten i CentrumView all posts by Förorten i Centrum

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*