Sveriges största kollektiva muralmålning finns i Husby!

By Förorten i Centrum on 13 oktober, 2014 in Okategoriserade
0
0

ÄNTLIGEN INVIGER FÖRORTEN I CENTRUM MURALMÅLNINGEN MITT HEM, MIN BILD.
På måndag den 22 oktober mellan kl. 14.00-18.00 bjuder Förorten i Centrum in till vernissagefest för muralmålningen Mitt Hem, Min Bild. Invigningsceremonin för muralmålningen sker kl 16.30 tillsammans med Järvaborna och Pelle Björklund, VD för Svenska Bostäder

Den största kollektiva muralmålningen i sitt slag i Sverige skapas just nu av Järvaborna i Husby. Muralmålningen uppförs på en 60 meter bred fasad i centrala Husby, och det är Järvabornas egna bilder och berättelser om sitt område som ligger till grund för målningen.

Sedan februari har Förorten i Centrums konstnärliga team rest runt i Järva och arrangerat mobila verkstäder med skolor, ungdomsgårdar, organisationer och vängrupper. Syftet har varit att samla in Järvabornas bildberättelser om hur de ser på sitt hem och sitt område. Dessa bildberättelser har sedan tolkats till en gemensam gestaltning av Saadia Hussain, som är konstnärlig ledare för Förorten i Centrum Stockholm.

VERNISSAGEADRESS: Trondheimsgatan 21, 164 32 Kista

KONTAKT:
Samira Yousef, verksamhetsledare Förorten i Centrum Stockholm tel: 0763-92 89 34, mail: samira@forortenicentrum.org

Saadia Hussain, Konstnärlig ledare Förorten i Centrum Stockholm, tel: 0733-64 45 98, mail: saadia@forortenicentrum.org

About the Author

Förorten i CentrumView all posts by Förorten i Centrum

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*