”ALBY ÄR MITT LIV”

By Förorten i Centrum on 23 oktober, 2014 in Målarverkstad
0
0

Under helgen målades en live muralmålning vid Fanzingo i Alby. FiC blev bjuden till Festivalen This is Alby för att leda en workshop om det som kallas Albys Gyllene Regler, som står skrivna på en vägg i centrum. Under festivalens diskussioner ifrågasattes reglernas relevans och skisser på nya motiv började ta form. Det började med livets träd, positiva slagord och symboler för Alby som sedan bearbetades vidare med några ungdomar vid fritidsgården i Alby. ”Alby är mitt liv” är ett improviserat provsmak på hur nya motiv kan ta form och vilka berättelser som känns viktigare att synliggöra istället för den nuvarande väggen.

Alby mitt Hem av Ahmed Nuru

Under This is Alby festivalen höjdes flera röster som ifrågasätter Albys gyllene reglers relevans. Ahmed Nuru gjorde en film om reglerna som togs som utgångspunkt för ett öppet samtal där filmaren själv var gäst tillsammans med andra grannar från Alby.

Bilder från målarverkstäderna

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Alby är mitt liv”]

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*