• Satsning i innerstan

  By Förorten i Centrum on 18 februari, 2018
  0
  0
  En muralmålning av gamla från Serafens äldreboende och unga från Rinkeby-Kista ska under våren ta plats på en vägg i innerstaden. Initiativet kommer från Kungsholmens stadsdel och MiCasa fastigheter. Förorten i Centrum leder projektet.
 • Betongen berättar

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  Samtalet är den centrala i boken Betongen berättar som handlar om kollektivt skapad muralmålning. I handboken finns vackra muralmålningarna som vägleder och inspirerar. Handbokens komplexa struktur blev tydligare genom färgval, form, lättläst språk och ikoner. Resultatet blev en lättbegriplig och överskådlig bok som visar vägen för läsarna i muralmålningsprocesser. 
 • Pilotprojekt med Stadsmissionens Folkhögskola

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I december inleddes ett samarbete med två estet-klasser på Stadsmissionens Folkhögskola, där två väggar på skolan ska fyllas med elevernas budskap. Initiativet ger FiC och skolan en möjlighet att utforska om det finns förutsättningar för ett mer långsiktigt, ett framtida samarbete
 • Öppen vägg invigdes i Tensta

  By Förorten i Centrum on 8 januari, 2018
  0
  0
  I oktober invigdes en öppen graffitivägg i Tensta. Vår projektledare Ailin blev inbjuden att medverka med en egen målning och kombinerade konst och poesi.
 • Samarbete med Micasa och Kista Folkhögskola inleds

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Under våren kommer flera muralmålningar att skapas av elever från Kista Folkhögskola och seniorer på äldreboendet vid Kista Torg. Vi ser fram emot en spännande process där entusiaster i olika åldrar skapar tillsammans.
 • ”Vi ser kärlek, respekt och en större gemenskap i orten”

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Ungdomsrådet i Skärholmen tog under hösten initiativet till en kollektiv muralmålning på Fältkontoret och fixade finansiering från stadsdelen. 16 årige Rewing Aldabag är en av skaparna av målningen. Han tycker att mediabilden av förorten inte stämmer och att det är de som bor på området som har tolkningsföreträde. -Där media visar brott, gängbråk och brist på demokratiska rättigheter, ser vi kärlek, respekt och en större gemenskap än till exempel inne i stan.
 • Digital Mural – en förstudie med stöd från Innovativ Kultur

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  0
  Med stöd från Innovativ Kultur, Stockholm Stad har vi genomfört en förstudie för att utforska möjligheterna med digitala verktyg i våra muralprocesser. Macarena Cerda, men även delvis Nabila Abdul Fattah har tagit fram rapporten. Den betonar bland annat vikten av att inte tappa bort betydelsen av de demokratiska processerna och lyfta fram de boendes röster när man testar vad den digitala världen har att erbjuda. Vi undersöker nu förutsättningarna för ett testprojekt. Beställ rapporten från jan.strom.swe@hotmail.se.
 • Färgglatt och fint i Landskrona

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  1
  Vår mest aktiva muralaktivist, Fatima Alani, skapade tillsammans med Orwa Hamzat och feriepraktikanter en muralmålning på en av "de fulaste platserna" i centrala Landskrona. Med inspiration från en Lego-modell växte konstverket fram och blev till Staden vid regnbågens slut. Invigningen ägde rum 3 juli. Landskrona kommun finansierade genom programmet Kulturstöd Unga.
 • Förorten i Centrum vill ena folk med hjälp av muralmålning

  By Förorten i Centrum on 17 augusti, 2015
  0
  0
  Ailin Moaf och Simon Matiwos från organisationen Förorten i Centrum. Bild: Sveriges Radio   Ailin Moaf och Simon Matiwos från organisationen Förorten i Centrum arbetar just nu med ett muralmålningsprojekt i Husby. Ett arbete som på många sätt underlättats i samband med att Stockholms nolltolerans mot gatukonst avskaffas. I Husby pågår just nu ett speciellt projekt som vill lyfta olika […]
 • Helsingborgs dagblad skriver om ”RÖSTER FRÅN ÖSTER”

  By Förorten i Centrum on 10 december, 2014
  0
  0
  Helsingborgs dagblad har skrivit om muralmålningen i Landskrona och intervjuat några av de 150 personer som varit involverade i projektet! "Armar som tillsammans bildar ett hjärta, en vacker svan och ett barn som dömer en fotbollsmatch mellan gott och ont. Det är några av de motiv som nu pryder Dammhagskolans idrottshalls vägg. Med projektet "Röster från Öster" vill de som bor och verkar i stadsdelen Öster visa en annan bild än den som brukar föras fram i media.