Blommar ur betongen

Date: 16 januari, 2018 Category: ,

Projekt typ: Community Muralmålning
Datum: VT2017
Deltagare: Unga från 127 området
Plats: Skärholmen
Samarbetspartners: Skärholmen stadsdels ungdomsråd, Stadsteatern Kulturhuset, SISAB, Andra Hemmet/Fryshuset. 

 

Jättevägg i Skärholmen berättar om kraften i orten

Med Ungdomsrådet i Skärholmen och stadsdelen som pådrivare initierades ett utmanande projekt där 189 kvadratmeter av en av de mest centralt belägna platserna i centrum, en vägg på Stadsteatern Kulturhuset, skulle få en muralmålning. Åttiotalet unga mellan 10 och 30 medverkade i arbetet som påbörjades i december 2016 och avslutades i början av sommaren. Motivet målandes under våren på fibercementskivor som sedan monterades på väggen.

En gigantisk tussilago spränger sig upp ur betongen och vattnas av unga med en lång, röd slang som visar kraften i röda linjens unga. Symboler för de olika orterna Vårberg, Sätra Bredäng och Skärholmen visar samhörigheten.

Olika former av stöd till projektet gav SISAB, Andra Hemmet/Fryshuset, Stadsteatern Kulturhuset, Skärholmen stadsdels ungdomsråd.

Läs mer om muralmålningen i pressen

Grå betong är nu färgglad hyllning till 127

Nu har den stora muralmålningen kommit upp på Kulturhuset stadsteaterns fasad i Skärholmen centrum. Det är en färgrik hyllning till 127-området – som lokala ungdomar står bakom.

Grå betong blir muralmålning

Den grå betongfasaden på Kulturhuset Stadsteatern blir betydligt färggladare under nästa år. Ungdomar i Skärholmen ska ska måla en muralmålning på gavelväggen som vetter mot Skärholmen centrum.

Så blir muralmålningen i Skärholmen centrum

En jättelik tussilago blir blickfånget på den stora muralmålningen på Stadsteaterns fasad i Skärholmen. Nu är skissen i princip klar, och det är dags att börja måla. – Det är som en dröm, säger Vårbergsbon Rosanna Sandberg.

Nu sätts jättemålningen upp i Skärholmen

Nästa vecka sätts den stora muralmålningen upp vid Kulturhuset stadsteaterns fasad i Skärholmen. Mitt i fick en förhandstitt och träffade några av de unga som målat.