Portfolio

 • Blommar ur betongen

  By Förorten i Centrum on 16 januari, 2018
  0
  0
  Med Ungdomsrådet i Skärholmen och stadsdelen som pådrivare initierades ett utmanande projekt där 189 kvadratmeter av en av de mest centralt belägna platserna i centrum, en vägg på Stadsteatern Kulturhuset, skulle få en muralmålning. Åttiotalet unga mellan 10 och 30 medverkade i arbetet som påbörjades i december 2016 och avslutades i början av sommaren. Motivet målandes under våren på fibercementskivor som sedan monterades på väggen.
 • Fem muraler, fem unika berättelser från Husby

  By Förorten i Centrum on 15 januari, 2018
  0
  0
  I samarbete med Folkets Husby och lokala föreningar genomfördes ett ambitiöst muralprojekt under senvåren och sommaren där fem väggar inne i lokalerna i det som kallas Husby Träff skulle målas. Det blev starka budskap med både realistiska och surrealistiska motiv, där ortens identitet var i fokus utifrån ett antal olika perspektiv. Dryga hundratalet individer deltog i tjugotalet idé-, skiss- och målarverkstäder. Det blev en väggar om kvinnorna, blå linjen, maten, musiken, kraften och ortens själ.
 • Generationsmöte i muralmålning

  By Förorten i Centrum on 8 juli, 2016
  0
  0
  Konstprojektet är Stockholms högsta, och kanske största, kollektiva muralmålning, ett kultur- och generationsöverskridande projekt med stor synlighet.
 • Fredens startlinje i Östish

  By Förorten i Centrum on 8 juli, 2016
  0
  0
  I över 2 månader har Förorten i Centrum tillsammans med Östberga Ungdomsgård, i samarbete med Svenska Bostäder, jobbat med en muralmålning.
 • Ungdomsrådet – Skärholmen

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Ungdomsrådet i Skärholmen tog under hösten initiativet till en kollektiv muralmålning på Fältkontoret och fixade finansiering från stadsdelen.
 • STÖRRE ÄN VAD NI TROR (Husby 2015)

  By Förorten i Centrum on 17 september, 2015
  0
  0
  På väggen bakom Husby Träff ska det målas en muralmålning ( väggmålning) som ska skapas av och för boende i Husby. Förorten i Centrum vill därför bjuda in er som bor i Husby till våra öppna idéverkstäder och målarverkstäder!
 • DET GROR I BETONGEN

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  0
  En av våra muralaktivister, Damir Radovic, har genomfört två muralmålningar tillsammans med Zehaye Abraham och feriearbetare från Järva. Temat blev "Det gror i betongen" och målningen finns att beskåda på Lunda Kolonilottsområde. Projektet skedde i samarbete med Hjulsta Ekoodling och Den Gulliga Folkrörelsen.
 • THIS IS AKALLA

  By Förorten i Centrum on 13 juni, 2015
  0
  0
  Efter fyra veckors planeringstid med workshops, tankar och diskussioner så började vi en 2 veckors målning. Den 6:e juni invigdes äntligen verket "THIS IS AKALLA" på Akalla UG. Muralmålningen är rent av kraft och har starka berättelser och budskap från ungdomarna. Å även en hyllning till områdets änglar.
 • MURALMÅLNING – SÄTRAS FRITIDSGÅRD

  By Förorten i Centrum on 20 maj, 2015
  0
  0
  Ungdomar på Fritidsgården i Sätra har arbetat tillsammans med ett stor muralmålning. Ungdomarna har själva diskuterat, visualiserat, skissat och målat en kollektiv muralmålning med deras berättelser om Sätra.
 • BYGG VÄNSKAP INTE VAPEN

  By Förorten i Centrum on 20 maj, 2015
  0
  0
  Kontsverket förställer en övergång från en vapenfabriks miljö till en skogsmiljö. Omvandlingen sker med hjälp av demonstranter, bandyspelare, djur, sagodjur och musiker. En av budskapen var "Bygg vänskap, inte vapen".