Portfolio

 • Generationsmöte i muralmålning

  By Förorten i Centrum on 8 juli, 2016
  0
  0
  Konstprojektet är Stockholms högsta, och kanske största, kollektiva muralmålning, ett kultur- och generationsöverskridande projekt med stor synlighet.
 • Fredens startlinje i Östish

  By Förorten i Centrum on 8 juli, 2016
  0
  0
  I över 2 månader har Förorten i Centrum tillsammans med Östberga Ungdomsgård, i samarbete med Svenska Bostäder, jobbat med en muralmålning.
 • Ungdomsrådet – Skärholmen

  By Förorten i Centrum on 20 januari, 2016
  0
  0
  Ungdomsrådet i Skärholmen tog under hösten initiativet till en kollektiv muralmålning på Fältkontoret och fixade finansiering från stadsdelen.
 • STÖRRE ÄN VAD NI TROR (Husby 2015)

  By Förorten i Centrum on 17 september, 2015
  0
  0
  På väggen bakom Husby Träff ska det målas en muralmålning ( väggmålning) som ska skapas av och för boende i Husby. Förorten i Centrum vill därför bjuda in er som bor i Husby till våra öppna idéverkstäder och målarverkstäder!
 • DET GROR I BETONGEN

  By Förorten i Centrum on 18 augusti, 2015
  0
  0
  En av våra muralaktivister, Damir Radovic, har genomfört två muralmålningar tillsammans med Zehaye Abraham och feriearbetare från Järva. Temat blev "Det gror i betongen" och målningen finns att beskåda på Lunda Kolonilottsområde. Projektet skedde i samarbete med Hjulsta Ekoodling och Den Gulliga Folkrörelsen.
 • THIS IS AKALLA

  By Förorten i Centrum on 13 juni, 2015
  0
  0
  Efter fyra veckors planeringstid med workshops, tankar och diskussioner så började vi en 2 veckors målning. Den 6:e juni invigdes äntligen verket "THIS IS AKALLA" på Akalla UG. Muralmålningen är rent av kraft och har starka berättelser och budskap från ungdomarna. Å även en hyllning till områdets änglar.
 • MURALMÅLNING – SÄTRAS FRITIDSGÅRD

  By Förorten i Centrum on 20 maj, 2015
  0
  0
  Ungdomar på Fritidsgården i Sätra har arbetat tillsammans med ett stor muralmålning. Ungdomarna har själva diskuterat, visualiserat, skissat och målat en kollektiv muralmålning med deras berättelser om Sätra.
 • BYGG VÄNSKAP INTE VAPEN

  By Förorten i Centrum on 20 maj, 2015
  0
  0
  Kontsverket förställer en övergång från en vapenfabriks miljö till en skogsmiljö. Omvandlingen sker med hjälp av demonstranter, bandyspelare, djur, sagodjur och musiker. En av budskapen var "Bygg vänskap, inte vapen".
 • LA TRÄDET – LANDSKRONA

  By Förorten i Centrum on 20 maj, 2015
  0
  0
  Ungdomar på Fritidsgården Arena har arbetat tillsammans med ett stor muralmålning. Projektet har engagerat runt 70 ungdomar mellan 13 och 18 år varav 15 har ingått i en kärngrupp som drev fram projektet. Tillsammans har ungdomarna diskuterat, visualiserat, skissat och målat en kollektiv muralmålning med deras berättelser om hur det är att vara ung på Öster.
 • FESTIVALEN ORTENS FAVORITER

  By Förorten i Centrum on 16 januari, 2015
  0
  0
  Festivalen Ortens Favoriter arrangerades för etablering av Megafonens förgrening till Hässelbyområdet. Megafonen är en lokal politisk organisation, som arbetar för social rättvisa i Sverige. De organiserar unga människor i förorten för att skapa ett samhälle där alla har lika förutsättningar. Förorten i Centrum tillfrågades att delta i festivalen med en Live muralmålning. Tillsammans med ungdomarna färdigställde vi det kollektiva konstverket som gick under temat ”Makt och Politik”. Muralmålningen skänktes sedan till Megafonen mötesplats i Hässelbygård.